Universitatea Craiova

In jos

Universitatea Craiova

Mesaj  oanabm la data de Joi Dec 04, 2014 2:43 pm

Remember

A fost odata... dar o iubire alb-albastra va ramane pentru totdeauna [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

“Ca să ştim sigur ce au ucis, să ne-o amintim ca şi cum amintirea ei, ca şi cum oamenii ei, s-ar putea desprinde de pe sticla ecranului şi ar coborî aici, printre noi, printre voi, şi să ne roage să nu încheiem povestea, pentru că nu poate fi încheiată. E noapte şi plouă la Bucureşti. Poate fi o amintire dintr-un film văzut de mulţi şi care, cândva, cu siguranţă va avea o continuare. Un oraş, străzi, oameni, un stadion. Oameni care au ieşit din timp. Poate că tot ce a fost nici măcar n-a fost într-un timp. Poate că nici nu ştim cu exactitate şi când a fost. Doar ei, ei au existat. Acum, când ne vedeţi şi ne auziţi acolo, în casele dumneavoastră, să ştiţi că ei sunt: un puşti… iată-l venit tocmai din nord, din Baia Mare, se încheie la bluza de trening, parcă prea largă, albă şi albastră, şi iese pe teren, parcă prea verde. Bună seara, Zoli Crişan! Uite-l şi pe căpitan, omul care, în jurul stângului său de oţel, a inventat «Campioana unei mari iubiri». E ca întotdeauna, alături de fratele lui, Deselnicu, râzând cu ţigara în gură. Bună seara, Nelu Oblemenco! Bună seara, Nea Petre! Uite-l cu stetoscopul la gât, aplecându-se asupra noastră, să se convingă că ne e bine. Nu ne e bine, doctore, dar ne minţim că e bine. Bună seara, Sică Frânculescu! De pe bancă, târziu, cu greu se ridică antrenorul Craiovei Maxima, înnebunit că timpul trece şi Negrilă nu mai urcă în careul lui Keiserslautern pentru a înscrie. Negoro al lui însă urcă. Bună seara, Tică Oţet! De pe o alee, în tot întunericul şi în toată ploaia asta, care nu se mai opreşte, se aude doar o voce grea, mată, clară şi nişte chitări alături. De bucurie rar avurăm parte… Bună seara, Adrian Păunescu! Ultimul nostru zid de apărare. De sus de undeva, peste tot stadionul, o altă voce care-i face pe toţi ceilalţi să se oprească. Bună seara, Sebi Domozină! Dincolo de toţi şi de noi, pregătindu-se să-i îmbrăţişeze şi să le ţină pumnii, o altă voce şi un alt chip. «Aşa, mă, băieţii lu’ tata!» Bună seara, Nea Mărin! Bună seara, Amza Pellea.
Bună seara, Oltenia de acasă. Craiova şi-a pierdut în toţi aceşti ani, pentru că au fost probabil prea buni, jucătorul cel mai iubit, căpitanul care a inventat-o, cel care a făcut-o să râdă şi să creadă, şi-a pierdut doctorul, şi-a pierdut antrenorul, şi-a pierdut poetul şi şi-a înmormântat actorul. Pe 20 iulie trecut şi pe 14 mai, acum câteva zile, cineva a rănit-o şi apoi şi-a închipuit că a ucis-o. N-a ucis-o, dovadă că toţi sunt cu ea în continuare, de aici şi de dincolo de lume. Ca în visul meu de fiecare noapte, când tata mă ia de mână şi mă duce la stadion, s-o vedem pe Ştiinţa. Unde-i acum stadionul, tată?”
avatar
oanabm

Mesaje : 387
Data de inscriere : 24/09/2012
Varsta : 25

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Universitatea Craiova

Mesaj  oanabm la data de Joi Dec 04, 2014 2:44 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
oanabm

Mesaje : 387
Data de inscriere : 24/09/2012
Varsta : 25

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Universitatea Craiova

Mesaj  METALL la data de Vin Dec 05, 2014 5:17 am

Apreciez, Oana, ca esti un suporter adevarat.
Respect!

Intrebare: mai vezi, tu personal, vreo legatura intre FCU si actuala CS? Care este atitudinea ta vis-a-vis de ce-a de-a doua?

_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
METALL
Admin

Mesaje : 2265
Data de inscriere : 10/09/2012
Varsta : 40
Localizare : Pitesti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Universitatea Craiova

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum